Exakt 13 veckor kvar

Är trött och har lite begynnande huvudvärk idag. Sovit taskigt tror jag. Wilma kommer in nästan varje natt nu och kränger av och an. Peter gick intill Emma framåt småtimmarna och somnade då i Wilmas säng.
Lite segt idag men det ska nog gå.
Fogar och allt sånt mår bra. Lite lite halsbränna men vad 17. Peanuts.
Hon kickar och verkar må bra.

Tjing

v 27 Det tickar på

Dagens datum är 2008-08-19
Du har gått 187 fulla dagar (av 280).

Du är i andra trimestern (av tre)
Du är i 6:e månaden (av 9 - kalendermånader)
Du är i 7:e gravmånaden (av 10 - lunarmånader)
Du är i 27:e veckan (av 40)
Du är i v26+5 (av 40+0)


Efter att nu ha ätit Levaxin 175µ i en vecka mår jag faktiskt mycket bättre. skönt. Hoppas proverna ser bättre ut i september då jag ska till BM.

Annars är spiiken aktiv. Sparkar och kickar mycket. *mysigt*

Mår i övrigt bra. Idag är jag dock lite trött.

Får inte SVT play att funka på jobbet och Stefan Holm hoppar höjdhoppsfinal kl 13:10. Surt!

Provsvar inte ok

I måndags ringde Eva från MVC och berättade att mina sköldkörtelprovsvar inte var bra. Det verkar som om jag är övermedicinerad nu med 200 µ. Då de inte hade någon doktor tillgänglig hade de konsulterat spec. mödravården som rekommenderade mig att gå ner till 175 µ. Så nu har jag har hämtat ut en ny pillerburk med ny styrka och ny provtagning sker om 4 veckor då jag ändå ska på vanlig MVC kontroll.

Jag har känt mig varm och svettig och haft ganska mycket energi sista tiden, eller rättare sagt, jag har inte kunnat sova fast jag varit trött. Dessutom är jag förundrad över att jag inte gått upp så mycket i vikt hittils. Men sköldkörteln och den övermedicinering jag haft kanske förklarar en del. Det är symptom på överproduktion som jag visar. Trodde först det bara var gravidåkommor plus att det varit så varmt i juli.
Det tar nu drygt 4 veckor innan kroppen ställt in sig på nya dosen så jag hoppas verkligen att det blir rätt nu, för kul är det inte.

I måndags kom även en störtskur, och då pratar vi nästan tennisbollar som föll ner från himlen. Hade precis hunnit hämta Emma och vi satt i bilen när det kom. Fick vänta in att det skulle avta något innan vi rusade in för att hämta Wilma. Jag kände hur det knäckte till i fogarna och som ett brev på posten har sedan symfus smärtat sedan dess. Kände mig så pass dålig att jag blev hemma igår från jobbet. Fick vila hela tiden för att det skulle gå över. Sov också 3,5 timmar, från 8:30-12. Jag kunde faktiskt ändå sova igår kväll. Snacka om trött.

Tjejerna undrar mycket nu när bebisen kommer. Vart ska bebisen sova? Är det höst nu mamma? När kommer hon då? osv. Det är otåligt och spännande. De fattar men ändå inte. Emma har blivit "liten" igen och vill bara dricka ur bebismugg och gärna åka vagn. Dessutom är hon som klistrad på Peter och gråter och längtar mycket efter honom när han inte är hemma. Smart tjej som fattat det där att mamma inte kommer att ha samma tid för henne när bebisen kommer. Bra att ta pappa som kompanjon.

BM besök idag

Idag hade jag tid hos BM kl 8:30. Lite halft efterlängtad tid för det var ju i april sist som jag var där på inskrivning.
Fullgångna 25+0 satt jag där i väntrummet från 8:20. Efter 25 min frågade jag en annan BM vart Berit var och fick då till svar att hon var sjukskriven (!?). Då kommer BM Eva och säger att hon ska ta mig istället. Snällt om någon informerat om detta. Hur som så mättes mage och hjärtljud lyssnades på. BT bra och så även sockret. Ett thyroidea prov togs också.
Nästa besök sker i vecka 29 och då får jag nog Berit igen.

Mår bra i övrigt. Känner mig väldigt väldigt varm dock! Spiiken sparkar mest hela tiden och är ett riktigt litet busfrö.

Dagens siffror:
v 25+0
vikt: +5
Hjärtljud 145
SF 25 cm
BT 110/60
Socker 4,2
HB 119


Ett nytt försök

Arg! Det är tredje gången jag gör ett försök här nu. Trycker man på förhandsgranska så syns inlägget sen försvinner det. Jag vill ju bara se hur det ser ut och sen fortsätta editera. men icke.

Jag har haft ågren att graviditeten med spiiken inte blivit dokumenterad som W´s och E´s. Men bättre sent än aldrig och jag har bestämt mig för att påbörja den dokumentationen nu. Ska försöka göra en liten sammanfattning av graviditeten i annat inlägg senare. Tjing.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0