Nu är vi hemma

Signe kom med akut snitt tisdag 18/11 kl 6:23.
Underbara 4210gr och 52cm lång

4210gr och 52 cm lång
Alldeles ny Signe


1 dag

Små fötter

Wilma, Emma och Signe
Hemma

Förlossningen har ringt

BM Birgitta på Danderyd ringde för en liten stund sedan. Vi har nu bokat in måndag 17/11 kl 8:30 för igångsättning. Trodde vi skulle ha ett bedömninssamtal men BM menade att om jag är mogen kan de lika bra sätta igång mig. Wiiiih nu är det på riktigt liksom. Jag blir alldeles skitnervös och går runt som ett yrt höns här hemma :-)
Glad är jag också förstås. Det är kanske inte exakt vad jag hade räknat men, att bli igångsatt alltså, men nu har vi i alla fall ett slutdatum och jag får föda på Danderyd som vi vill.

Igångsättningsbedömning

Var hos BM idag. Jag är trött, har ont i huvudet och är svullen. Alla prover var dock bra så det är nog bara förkylning och allmänt häng som jag känner. Nu har hon lagt sig lite mer startklar och ligger med ruckbart huvud.
Magen har växt till sig 2 cm och ligger nu på 36cm

BT 135/70
Socker 4,5
Vikt: +15kg
Prot/Gluk 0/0
SF 36 cm
Normala hjärtljud: tippar på runt 148-152. Glömde fråga :-)

BM hade läst läkarens utlåtande från förra ultraljudsundersökningen av bebbens njurar och höll med om att jag inte skulle gå över tiden. Med tanke på njurarnas kondition och troligt stort barn måste hon ut snart. BM pratade med Danderyd som ville ha faxad remiss asap. Förlossningen skulle höra av sig med tid till mig så fort som möjligt, kanske via telefon redan idag. Så troligen måndag har jag en tid på förlossningen för igångsättningsbedömning och troligen igångsättning innan onsdag, dvs mitt BF. Skönt att DS inte verkade tycka det var konstigt att jag ville dit. Vill ju hellre till DS än till KS.

Känner otrolig lättnad. Hon kommer snart ut och får då behandling.

Hon sparkar MYCKET idag. Det grottas och borras ner i bäckenet. Fick kraftig mensmol i rygg och ljumskar här för 2 timmar sen. Nu verkar de ha avtagit lite grand.

Inte blev det något inatt inte

Ingen trend med trean :-(

Ja för ska jag följa min hittils 100% trend så ska förlossningen nu vara nära förestående, värkar eller vatten väntades inatt kl 5:00-5:30 men det uteblev såklart. Är i v 38+5 som jag varit med tjejerna när förlossningen startat.  Suck, detta psykologiska dilemma med tidigare upplevelser i bagaget och människans ständiga förmåga att jämföra.

Dagens datum är 2008-11-11
Du har gått 271 fulla dagar (av 280).

Du är i tredje trimestern (av tre)
Du är i 9:e månaden (av 9 - kalendermånader)
Du är i 10:e gravmånaden (av 10 - lunarmånader)
Du är i 39:e veckan (av 40)
Du är i v38+5 (av 40+0)

Svullen, ilningar, värkar?

Det rister och ilar till allt som oftast i underlivet nu. Det gör regält ont men går över ganska fort.
Benen är supersvullna och jag har prinskorvstår hela tiden känns det som. Benen är som elefantfötter och stödstrumpor hjälper föga. Det är nog vatten jag samlar på mig...
Inatt vaknade jag av en värk som jag kände som "det här är en riktig en, det är såhär de känns, ja just ja". Och så kom 2 till inom loppet av en timma. Jag somnade om och inget mer hände inatt. Hann tänka att jag inte skulle bli besviken och är väl inte det i egentlig mening. Men det vore ju trevligt ifall det kunde sätta igång snart :-D

RSS 2.0