Nytt ul idag

Har varit på riktat ultraljud idag då man i vecka 18 kunde hitta att ena njuren var förstorad. Så idag skulle det kollas ifall det växt bort. Tyvärr hade det inte det utan snarare förvärras. Läkare tillkallades (glad överraskning då det var samma som gjorde FVP på mig, jättebra läkare) och han gick igenom min bebis väldigt grundligt. Njuren ska vara >7mm och denna var 15mm med utvidgad njurbäcken och utspända calyces. Ena njuren fungerar fint (skönt) men jag kommer att få göra ett till ultraljud i vecka 37 samt remiss till karolinska där barnläkare måste göra utredning och ev behandla direkt efter förlossningen.

Således blev bedömningen unilateral hydrouretär/hydronefros med distalt uretärhinder. Känns såklart olustigt men glad att det är ett organ som man har 2 av och att man kan klara sig fint med bara en njure om det skulle gå så illa. Allt annat såg utmärkt ut. Rörligt foster och 10% över förväntad vikt. Bebisen vägde idag ca 2120 gr och alla andra mått stämde överrens med tiden v. 31+5

Hicka

Igår på ett möte på jobbet fick spiiken hicka. Hon höll på i närmare 15 min och hela magen darrade varje gång.
För övrigt så sparkar hon hårt på sin mamma just nu. Lägger sig i icke så önskvärda positioner vilket ibland kan göra ont, väldigt ont. Tappar lite andan när man får en rak höger upp på lungan. Det är precis som om hon tar ut svängarna medans hon kan. Det börjar bli lite trångt nu.

Mina tankar går idag annars till Charlotte som har BF. Hoppas det sätter igång snart!

30+6 idag. 63 dagar kvar. Spiiken vägen runt 1,8 kg och är 40cm lång.

Mensmol

Jag har idag medelstarkt mensmol och ont i korsryggen. Magen har varit hårt och gör ont vid beröring, främst på vänster sida. Gör liksom ont högt upp i magen. Det onda i korsryggen är jobbigt och drar mot ljumskarna. Förvärkar?

Ska ta en dusch, alvedon och sova nu tror jag.


Spark spark spark

Det sparkar, stökas och grejas runt.
Sammandragningar, mensmol, halsbränna och lite vadkramp. Det spänner i sidorna av magen.

Dagens datum är 2008-09-06
Du har gått 205 fulla dagar (av 280).

Du är i tredje trimestern (av tre)
Du är i 7:e månaden (av 9 - kalendermånader)
Du är i 8:e gravmånaden (av 10 - lunarmånader)
Du är i 30:e veckan (av 40)
Du är i v29+2 (av 40+0)

Trött

En liten trötthet har börjat sänka sig över mig nu. Har mycket mensmol i nedre delen av magen och går jag snabbt i trappor får jag såklart sammandragningar. Inget som gör ont men precis sådär så att det känns och att man vill sätta sig ner.

Tänker börja jobba hemifrån 1 dag/vecka regelbundet fram till ledigheten nu. Mot slutet kommer det troligen bli mer home office. Ska ju försöka stå ut till 31/10 är det tänkt.

Känner att magen spänner på sidorna och att jag blir mätt fort för att sedan bli hungrig igen. Måste tänka lite på vad jag äter nu för jag känner att vikten skenar nu när man dragit ner 25µ på Levaxinet. Är så sugen på godis hela tiden. Detta socker socker socker beroende.

Halsbränna/sura uppstötningar och annat skit som elektriska stötar (!) i högra knät har uppstått. Trevliga små gravidåkommor :-)
Annars så sparkar hon på bra. Varje dag, många gånger....

Föresten borde vi få kallelse till extra ultraljud snart. Vid rutin UL v19 var högra njuren förstorad och man ville kolla dess storlek igen i v32. Har jag inte fått en kallelse om en vecka tror jag att jag får ringa.


RSS 2.0